SIGURANȚĂ în tabară
- COVID-19

Declaratie Sanatate- COVID-19
A se completa în dimineața plecarii spre Tabăra Happy Faces

Inainte de sosire: Proceduri de Screening/Selectie

O declarație de sănătate va fi necesară pentru fiecare copil și va contine o serie de
întrebări, inclusiv dacă acestia au fost expuși recent la Covid 19 prin contactul cu cineva și dacă ei sau cineva din familie prezintă febră mare, tuse sau probleme respiratorii. Copiii care răspund cu DA la aceste întrebări sau care au o temperatura de 37.5 grade sau mai mare, nu vor fi primiți în tabără. Aceasta declaratie va fi trimisa prin email si trebuie printata, completata, datata si semnata în ziua în care copiii trebuie sa ajungă în tabără. Când testarea devine obligatorie, vom cere un test COVID-19 negativ de la copii, înainte de sosirea lor.

Înainte de sosire: Bagaje

În bagajele copilului dumneavoastră, vă rugăm să includeți o mască personalizată , mănuși, sticlă de apă reutilizabilă și dezinfectant de mâini. Aceste articole trebuie să fie etichetate clar cu numele copilului dumneavoastră pentru a evita contaminarea încrucișată. Deși copilul dumneavoastră nu va fi obligat să poarte echipament de protecție în toate activitățile, unele activități ar putea solicita copiilor să poarte măști pentru perioade scurte de timp. Copiii sunt liberi sa poarte masca mai des decat li se cere la activitati, singura noastra rugaminte este ca ea să fie personalizată.

Sosire

Vă rugăm să vă asigurați că își pot transporta propriul bagaj cu ei în tabără, deoarece nu veti avea acces in locatie si in camerele copiilor. Părintele trebuie să ia temperatura copilului în mașină la sosirea în tabără și să scrie aceste informații în Declarația de sănătate. Copilul va înmâna această declarație animatorului care îi va îndruma în tabără prin poarta din față.

Grupuri

In tabăra se va respecta aplicarea bunelor practici de distanțare socială, se va oferi timpul și spațiul necesar personalului nostru, ca să se supună tuturor regimurilor de securitate și de sănătate în timpul și între activitățile de tabără. Copiii vor fi separați în grupuri mai mici, în care își vor desfășura toate activitățile. Prin aceasta măsură, limităm numărul de persoane cu care fiecare copil intră în contact și reducem posibilitatea de transmitere a virusului.

Distanțare socială

Copiii din cadrul aceluiași grup nu trebuie să mențină întreaga distanță socială unul față de celălalt. Vom încuraja cu siguranță să mențină cea mai mare distanță posibilă în orice moment, în funcție de activitate. Se vor institui căi, scări și uși cu sens unic pentru a ne asigura că grupurile nu intră în contact unele cu altele. Afară, inclusiv la masă, se va menține minimum 2 m  distanta între fiecare grup și alte grupuri din apropiere.

Spălarea mâinilor și igienă personală

Copiii vor fi obligați să folosească dezinfectant sau să se spele pe mâini înainte de a părăsi camerele în fiecare dimineață, la sosirea in fiecare zonă de activitate, la sfarsitul fiecărei activități, înainte de a intra în baie și după utilizarea băii, înainte și după masa și după tuse sau strănut. La sosire, copiii vor fi informați și educați cu privire la protocoalele de sănătate și securitate ale taberei prin mai multe modalități, printre care și o sesiune specială cu animatorii și diverse afișe și anunțuri din tabără și din jurul camerelor lor, promovând astfel o igiena corecta și reamintindu-le de restricții.

Instalații, echipamente și dezinfectare

Suprafețele atinse des vor fi curățate în conformitate cu standardele Ministerului Sănătății în mod continuu pe tot parcursul zilei. Acestea includ balustrade, manere, bai, mese etc…
Vom limita pe cât posibil împărțirea echipamentelor în funcție de activitate. De exemplu pixurile și creioanele vor fi separate în așa fel incat fiecare grup să aibă propriul stoc pentru lecțiile de engleza si activitățile creative. Echipamentele care necesita folosirea de către mai multe grupuri vor fi dezinfectate între activități. Sunt elaborate și vor fi implementate politici specifice cu privire la fiecare echipament pentru fiecare activitate in parte. Aceste exemple sunt menite să vă facă o idee despre diferitele metode pe care le vom folosi pentru a preveni răspândirea germenilor.

Activități

Ne vom concentra pe activități în aer liber în această vară, profitând la maximum de minunata noastră locație. Programele vor include mai multe drumeții, plimbări in natură, aventuri și experiențe în mediul rural, pentru a menține distanța adecvată și pentru a limita riscurile expunerii. Unele activități care implică un grad ridicat de contact, precum dodgeball, nu vor avea loc în această vară, în timp ce altele pot fi adaptate pentru a reduce contactul și pentru a reduce riscul de contaminare. Multe dintre jocurile și evenimentele noastre de echipa care includ întreaga tabără, pot fi adaptate pentru a fi jucate la o distanță adecvata una de cealaltă și intenționăm pe deplin să facem toate modificările necesare pentru a le ține în programul nostru. Chiar și separați, suntem totusi o singură tabără.

Servirea mesei

Fiecare grup va mânca prânzul într-o zonă desemnată, la cel puțin 2 m distanță
de orice alt grup. După terminarea prânzului, mesele și băncile vor fi igienizate.
Cei cu alergii sau diete specifice trebuie să ne contacteze înainte de începerea
taberei pentru a aranja mese speciale. Informații de contact mai jos.

Zile ploioase

Locația noastră este frumoasă, dar pot avea loc schimbări rapide de vreme! Fiecare grup va avea o locație desemnată pentru zile ploioase în diferite zone ale taberei. În caz de ploaie, copiii vor trebui să se întâlnească acolo, iar animatorii vor continua activitățile. Locația pentru zilele cu ploaie va fi explicată clar copiilor la sosire și prin intermediul unui afiș în camerele lor. Chiar si asa, animatorii sunt întotdeauna acolo pentru a-i ghida.

Înot și jocuri cu apa

Copiii vor putea inota in piscină doar cu grupul lor. Considerăm ca instruirea copiilor în legătură cu siguranța în privința zonelor cu apa este esentiala. Vestele de salvare și zonele de contact ridicat vor fi igienizate între grupuri.

Politica referitoare la probleme de sanatate

Copiii care prezinta semne de tuse, probleme respiratorii, febra de 37.5 sau mai mare, frisoane, diaree, vărsături, dureri în gât, dureri musculare inexplicabile sau o pierdere a gustului sau a mirosului nu pot participa la activități. Aceștia vor fi mutați în camera de izolare special amenajata in acest scop, iar părinții și autoritățile competente vor fi anunțați. Camera lor originală va fi golită și igienizată pentru a reduce posibilitatea de transmitere către alți copii. Dacă simptomele nu se înrăutăţesc și Covid19 nu este suspectat, copilul poate reveni în tabără la 24 de ore de la prezentarea ultimului simptom, fără utilizarea de medicamente. Dacă se suspectează infectia cu Covid 19, autoritățile vă vor oferi detalii suplimentare despre cum să procedați.

Personal si animatori

Tot personalul și animatorii noștri vor fi testați pentru COVID-19 înainte de sosirea lor și participarea la tabără. Acestora li se va asigura echipament de protecție și li se va cere să urmeze toate procedurile pentru a reduce orice posibilă infecție. În timpul șederii cu noi, nu vor părăsi complexul taberei din niciun motiv, toate elementele esențiale / consumabile fiindu-le livrate direct. În cele din urmă, deși ne dor inimile să spunem acest lucru, animatorii nu vor îmbrățișa sau bate palma cu niciun copil, optand in schimb pentru atingerea varfului adidasului, unii cu altii, pentru a se evita contactul apropriat dintre animatori si copii.

Ce se întâmplă dacă un copil sau un membru al  personalului se infectează cu Covid 19?

Trebuie să raportăm imediat cazurile de infecție cu COVID-19 la Direcția de
Sănătate Publică Alba în ziua recunoașterii, sau a unei suspiciuni puternice de
boală. La momentul respectiv vom lucra direct cu DSP pentru a determina dacă alți copii sau membri din personal indeplinesc conditiile de contact cu persoana infectata, cu 48 de ore înaintea dezvoltării simptomelor sau efectuarii testului. Multe dintre măsurile luate au ca scop limitarea contactului dintre copii și animatori. Persoanele găsite ca fi fost în contact cu o persoana infectata în acel interval de timp, si care nu sunt vaccinate, vor fi obligate sa se izoleze acasă pentru 14 zile. În cazul în care un copil sau membru din personal va fi testat
pozitiv, toți părinții vor fi informați și li se va spune dacă persoana infectata a intrat sau nu în contact cu copilul lor.

Plecare

Când părintele sau tutorele ajung la poarta principala pentru a lua copilul, aceștia sunt rugați să sune la linia telefonică desemnată, iar animatorii noștri vor însoți copilul respectiv afară din tabără și până la mașină. Animatorii noștri vor menține distanța fata de vehiculul dumneavoastră în timp ce își vor lua rămas bun de la copilul dumneavoastră.

Dupa plecare

Chiar dacă luăm toate măsurile posibile pentru a ne asigura ca niciun copil nu se
îmbolnăvește în Tabăra Happy Faces, nici o tabără nu este lipsită de risc. Vă recomandăm să luați în considerare ținerea copilului acasă timp de două săptămâni după tabără, pentru a-l monitoriza și pentru a vă asigura că nu dezvolta simptome. Mai mult, considerăm că ar fi indicat ca ei să nu intre în contact cu persoanele în vârstă sau persoanele cu risc ridicat imediat după tabără, pentru a fi foarte precauți.

Reprogramari 2023

În cazul în care sunteti in continuare rezervati si preferați sa nu va aduceti copilul în tabără vara aceasta, va oferim calduros posibilitatea de a reprograma venirea în tabără pentru vara anului 2023. Va rugăm să o contactați in acest sens pe Dalina Borcan, la adresa de email tabaramea@ymail.com, sau la 0745.075.057, pentru a discuta optiunile dumneavoastră de reprogramare.
Toti cei care oferim servicii destinate turismului scolar, apreciem enorm sprijinul si intelegerea pe care le primim de la familiile dumneavoastră, in aceste momente complicate.

MULTUMIM!

Preventie COVID 19

Pentru a participa la Tabara organizata in acest an va rugam sa completati declaratia de mai jos!